Kindercoach

Deze pagina kan je ofwel samen met je ouders ofwel alleen lezen. Een kindercoach is een moeilijk woord voor iemand die luistert naar kinderen en samen met het kind een oplossing probeert te zoeken voor een probleem.

Soms doet iets pijn. Je kan ervan weglopen of eruit leren Komt uit The Lion King.

Als je iets ergs hebt meegemaakt of als iets jou verdrietig maakt dan kan je dat aan mij vertellen. Ook als je je over iets zorgen maakt en je dat eigenlijk niet zo goed durft te vertellen aan je mama of papa.

Ik bespreek dan met jou het probleem en we bekijken wat de oplossingen zouden kunnen zijn en samen bedenken we een plan. Ik vind het heel erg belangrijk dat jij samen met mij werkt aan dat plan. Zo leer ik jou hoe jij het beste met jouw problemen kan omgaan. Zo word je sterker en kan je later zelf beter problemen oplossen.

Ik vertel niets aan je ouders over wat wij bespreken als jij dat niet wilt, behalve als jij mij iets vertelt waaruit ik begrijp dat jij of anderen in gevaar zijn. Dan bespreken wij samen hoe we dit aan je ouders gaan vertellen. Het plan met de afspraken die we maken, dat vertellen we ook aan je ouders, op de manier die jij wilt; jij hebt hier dus zeker iets in te zeggen. Op die manier weten zij ook hoe wij het probleem gaan proberen oplossen.

Voor welke problemen kan je bij mij terecht?

- als je iets ergs hebt meegemaakt dat je bang of verdrietig of boos heeft gemaakt ( bijvoorbeeld: je ouders zijn gescheiden, je bent verhuisd en moet naar een nieuwe school, iemand die je heel lief vindt is gestorven of iemand heeft je pijn gedaan, op welke manier ook)
- als je gepest wordt en je wil leren om neen te kunnen zeggen met respect voor anderen
- als je bang bent dat je alles verkeerd doet, dat je niets waard bent of op school veel fouten zal maken ( faalangst heet dat met een moeilijk woord)
- ls je autisme hebt, of heel erg actief bent ( ADHD heet dat), of heel erg gevoelig bent ( hoog sensitief heet dat; opnieuw een moeilijk woord en opgelet er komt er nog eentje), of als je heel erg slim bent( hoogbegaafd heet dat en dat is het laatste moeilijke woord op deze pagina ☺) en je voelt dat je anders bent dan de andere kinderen in jouw omgeving. Soms begrijp je dan die andere kinderen niet goed en krijg je ruzie of voel je je niet goed in de groep

GETUIGENISSEN

“Als ik een fout maakte op school moest ik altijd wenen. De andere kinderen lachten me uit en ik wilde niet meer naar school. Anneleen heeft me geleerd dat fouten maken niet erg is en dat iedereen wel eens een foutje maakt. Nu vind ik het weer leuk op school.”

Laura, 10 jaar

“Toen mijn oma stierf was ik erg verdrietig. Ik had nadien enge dromen en toen hebben Anneleen en ik een doos gemaakt met tekeningen en knutselwerkjes voor oma. Daarna had ik geen enge dromen meer”

Lisse, 7 jaar

PRAKTISCH

Hoe werk ik Jij kan aan je ouders vragen om een afspraak te maken met mij. Dat kunnen ze doen door op de blauwe knop te drukken op deze pagina. Hoeveel keer we gaan praten hangt af van hoe snel we een plan bedenken. Misschien wil jij eerst wel een paar keer gewoon met mij praten voor we een plan met afspraken maken; dat kan allemaal. Jij beslist hoe snel we gaan. En misschien moet ik tussendoor wel een paar keer met je ouders of met jullie allemaal samen praten; dat kan ook. Het hangt van het soort probleem af maar nogmaals, niets gebeurt zonder jouw akkoord.

Prijzen De prijs voor een sessie (1 uur) is 65 euro.