Auticoach

Naast coaching en psychotherapie van kinderen, jongeren en volwassenen, heb ik een speciale affiniteit met jongeren en volwassenen met een autismespectrumstoornis.

Al heel mijn beroepsloopbaan komt deze bijzondere groep mensen op mijn pad. Als maatschappelijk werker, als coach en psychotherapeut en de laatste drie jaar ook als leerlingenbegeleider op een OV4, type 9 school. De laatste jaren begeleid ik naast mijn praktijk als coach en psychotherapeut ook heel intensief jongeren met ASS en soms andere problematieken zoals oa ADHD op cognitief en sociaal-emotioneel vlak op deze school.

Jongeren met ASS lopen tegen heel wat moeilijkheden aan en een specifieke aanpak en begeleiding is nodig. Ik verdiep me nog elke dag verder in de problematiek van ASS zodat elke jongeren individueel de juiste hulp kan krijgen.

Ook in de praktijk werk ik hier verder aan. Jongeren ( ook diegenen die in het reguliere onderwijs school lopen), jongvolwassenen en volwassenen met ASS zijn welkom in de praktijk voor specifieke en zeer individuele auticoaching.

In het dagelijks leven kan je als persoon met ASS tegen vele moeilijkheden aanlopen. Studeren, werken, een huishouden runnen, het is niet evident allemaal. Soms zorgt dit voor kopzorgen, negatieve gedachten, het gevoel het allemaal niet de baas te kunnen en brengt dit gevoelens van overprikkeling en stress met zich mee. In de praktijk of online of bij jou thuis trachten we uit te zoeken waar jij precies tegenaan loopt en hoe we haalbare oplossingen kunnen bedenken. Zo kan je je opnieuw zekerder, veiliger en gelukkiger voelen.

De begeleiding is er ook voor ouders en mensen in de omgeving van een persoon met ASS. Ik leer je hoe je beter met hen kan omgaan en hoe je mee kan zorgen voor een duidelijke en veilige omgeving zodat stress en eventueel moeilijk gedrag kan afnemen en het samenleven opnieuw gemakkelijker wordt.

Wil je hier graag meer over weten, druk dan op onderstaande knop voor meer informatie.

PRAKTISCH

Hoe werk ik Als je graag een afspraak met me wil maken, druk dan op de blauwe knop onderaan de tekst. Vul je gegevens in en ik bel je dan voor een afspraak. Je kan me natuurlijk ook rechtstreeks bellen. Laat een berichtje na op het antwoordapparaat en ik bel je zo snel mogelijk terug. Na het eerste kennismakingsgesprek (een intake) laat jij me weten of je met mij verder wilt werken. Jij moet je goed voelen bij mij en mijn manier van werken. Dat is belangrijk voor de verdere samenwerking. Als jij beslist dat we verder gaan, dan maken we verdere afspraken. Jullie kunnen uiteraard als koppel ook samen een afspraak maken en samen komen of liever elk apart om te starten en dan later samen. Elk traject is uniek en jullie bepalen hoe we het aanpakken.

Prijzen De prijs voor een sessie (1 uur) is 65 euro (90 euro/u voor relatietherapie).