JongerenCoach

’t Is de schoonste tijd van je leven’ beweren volwassenen. Jong zijn en onbezonnen, genieten van vrijheid en vrienden. Helaas voel je je niet altijd even lekker in je vel. Jong zijn is soms niet zo gemakkelijk en leuk en jij kunt net als iedereen problemen ervaren op jouw pad.

Waarvoor kan je terecht bij een jongerencoach?

- Je hebt het moeilijk met jezelf, je twijfelt aan jezelf en vindt dat je alles verkeerd doet.
- Je hebt het moeilijk met je ouders, gezinsgenoten, de nieuwe partner van één van je ouders, een leerkracht.... De regels en afspraken zijn onduidelijk voor jou. Je begrijpt niet waarom ze toch zo lastig tegen je doen.
- Je bent heel gevoelig ( hoogsensitief of afgekort HSP), je bent hoogbegaafd, je hebt ADHD of een autismespectrumstoornis en storende prikkels zijn soms bijzonder lastig voor je. Je begrijpt niet altijd wat iedereen van je wilt of je voelt je anders dan anderen. Omgaan met leeftijdsgenoten verloopt niet altijd even vlot terwijl je er zo graag wil bijhoren.
- Je hebt het moeilijk met relaties.
- Je kan moeilijk beslissingen nemen omdat je bang bent om de verkeerde keuzes te maken of je wilt steeds doen wat anderen van jou verwachten en verwaarloost dan wat je zelf belangrijk vindt.
- Je wordt gepest of iemand heeft je op één of ander manier kwaad berokkend.


Lopen, fietsen, leven, je leert het niet zonder vallen.

Ik kan je als jongerencoach helpen om jouw problemen te analyseren, om samen een doel te bepalen. Waar wil je naar toe met je leven, wat zijn jouw dromen. Wat maakt het moeilijk voor jou? Welke vaardigheden mis je nog om je doelen te verwezenlijken? Hoe ga je het beste om met alle mogelijkheden die onze maatschappij biedt. Want kiezen is ook verliezen en hoe kan je zeker zijn van jouw keuzes? Samen bepalen we een plan of traject om je vooropgestelde doel(en) te bereiken. Jij zal steeds het laatste woord hebben want het gaat immers over jouw leven. Jouw inbreng is voor mij het belangrijkste.

Jij zal het meeste werk moeten doen en je verantwoordelijkheid opnemen. Ik ben er om je te steunen en je te helpen tot je zelf weer verder kunt. Een coachingtraject is niet voor losers. Het maakt je sterker en meer zelfzeker. Het leert je naar jezelf luisteren met respect voor de anderen. Jij zal jouw eigen vaardigheden verhogen en jezelf op deze manier wapenen zodat jij in de toekomst meer zelfvertrouwen hebt en problemen doeltreffender kan aanpakken.

Onze relatie is gebaseerd op vertrouwen. Alles wat je vertelt blijft tussen ons tenzij jij je in een gevaarsituatie bevindt of anderen in gevaar blijken te zijn. We bespreken dan samen hoe we dit aan je ouders of voogd zullen vertellen.

Ik ben geen arts of psychiater. Als ik merk dat jij medische of psychiatrische problemen hebt dan zal ik je doorverwijzen naar de reguliere gezondheidszorg. Ik coach jongeren in hun eigen mogelijkheden. Ik weet heel goed waar mijn grenzen liggen. Ik wil je helpen en niet verder in gevaar brengen. In sommige gevallen zal ik je het beste kunnen helpen door je door te verwijzen.

GETUIGENISSEN

“Ik voel me altijd opgelucht na een gesprek met Anneleen. Ik kan gewoon mezelf zijn en alles vertellen waar ik mee zit. Mijn ouders zijn superlief maar aan hen durf ik niet alles te vertellen want dan ben ik bang dat ik hen zal kwetsen.”

Yente, 15 jaar

“Ik werd erg gepest en Anneleen leerde me om in mezelf te geloven en samen bedachten we manieren om het pesten te laten ophouden. Ze liet me zelf goed nadenken en daaruit heb ik veel geleerd. Ik vond het wel cool dat ik opeens zelf met de beste oplossing kwam!”

Jonas, 16 jaar

PRAKTISCH

Hoe werk ik Jij kan zelf een afspraak maken met mij of het aan je ouders vragen. Dat kan je doen door op de blauwe knop te drukken op deze pagina. Ik bel dan jou of je ouders op en we maken een afspraak. Dat kan in de praktijkruimte. Of misschien praat jij wel het gemakkelijkst terwijl we een wandeling maken in mijn buurt. Je ouders of voogd moeten wel akkoord zijn met onze samenwerking. Hoeveel keer we gaan praten hangt af van jouw vraag. Jij beslist hoe snel we gaan. En misschien moet ik tussendoor wel een paar keer met je ouders of met jullie allemaal samen praten; dat kan ook. Het hangt van het soort probleem af maar nogmaals, niets gebeurt zonder jouw akkoord.

Prijzen De prijs voor een sessie (1 uur) is 65 euro.