Integratieve Psycho-
therapie

Integratieve Psychotherapie? Binnen het domein van de psychotherapie bestaan er verschillende stromingen. Eén van de vele stromingen is de integratieve psychotherapie. Het is een stroming die gebaseerd is op een holistisch denken die de mens als geheel ziet. Zijn gedachten, gevoelens en gedragingen, zijn psychische en lichamelijk functioneren worden gezien in verhouding tot elkaar. De mens als geheel van zijn bewuste en onbewuste . Ook de specifieke invalshoeken van alle andere stromingen ( gedragstherapie, cognitieve therapie, psychoanalyse, gestalttherapie, …) worden in de integratieve psychotherapie opgenomen en gebruikt indien ze kunnen helpen bij het therapeutisch proces. Mijn taak is om jou als geheel te zien en om alle elementen uit die verschillende stromingen bijeen te brengen in een proces op maat van jou. Hierdoor zal jij meer inzicht krijgen in jezelf.

De meest inspirerende en succesvolle mensen zijn ‘gewoon zichzelf’

Ik zal de ene keer een coachende rol opnemen, de andere keren een sturende, spiegelende, actief luisterende, confronterende, troostende,… om jou vooruit te helpen in jouw proces. Met een groot respect voor jouw tempo, draagkracht en specifiek behoeften op dat moment. Wij zijn een team voor een bepaalde periode en mijn grootste competentie hierin is de onvoorwaardelijke aanvaarding van wie jij bent. Met een empathische grondhouding waardoor jouw zelfvertrouwen groeit en je zelfbeeld sterker en positiever wordt. Van daaruit kan je dan bewustere keuzes maken en meer geluk ervaren. Van jou verwacht ik een oprechte motivatie en inzet om dit proces tot een goed einde te brengen. Ik kan het niet alleen, uiteindelijk is de therapie een gedeelde verantwoordelijkheid van ons beiden.

GETUIGENISSEN

“De erkenning en de onvoorwaardelijke aanvaarding van Anneleen voor mijn verhaal, maakten dat ik eindelijk kon verwerken wat er gebeurde in mijn kindertijd. Het luchtte zo op en het gaf me ruimte om stilletjes weer aan een toekomst voor mezelf te kunnen denken.”

Manon, 32 jaar

“Mijn angst was zo groot dat ik nauwelijks nog contact durfde te maken met andere mensen. Ik ben blij dat we heel langzaam, stap voor stap hebben gezocht naar wat me zo angstig maakte. Nooit geweten dat mijn kindertijd en alles wat ik verdrong naar mijn onbewuste toen, uiteindelijk zo’n grote invloed had op mijn huidige gedachten en gedrag.”

Nicolas, 43 jaar

PRAKTISCH

Hoe werk ik Als je graag een afspraak met me wil maken, druk dan op de blauwe knop onderaan de tekst. Vul je gegevens in en ik bel je dan voor een afspraak. Je kan me natuurlijk ook rechtstreeks bellen. Laat een berichtje na op het antwoordapparaat en ik bel je zo snel mogelijk terug. Ik heb een praktijk in het bosrijke deel van St-Job-in’t-Goor. Na het eerste kennismakingsgesprek (een intake) laat jij me weten of je met mij verder wilt werken. Jij moet je goed voelen bij mij en mijn manier van werken. Dat is belangrijk voor de verdere samenwerking. Als jij beslist dat we verder gaan, dan maken we verdere afspraken.

Prijzen De prijs voor een sessie (1 uur) is 65 euro.