tens Methodiek | Anneleen Thoen | Coach aan huis voor kinderen, jongeren, ouders, koppels & sporters | Heule, Kortrijk, West-Vlaanderen

Coaching

Wat is coaching nu precies en welke methodes gebruik ik om te werken? Coachen is het analyseren van een probleem, het vastleggen van een doel en het uitwerken van een plan om het doel te bereiken. Jij zal diegene zijn die het werk zal moeten doen en ik ondersteun je tijdens het volledige proces. Ik stel de juiste vragen zodat je tot inzichten komt en het uiteindelijke doel van coaching is dat jij leert om je eigen vaardigheden te herkennen en/of te vergroten, zodat je in de toekomst gemakkelijker zelf problemen zal kunnen aanpakken en oplossen. Een coach kan je helpen om het allerbeste uit jezelf te halen.

De meest inspirerende en succesvolle mensen zijn ‘gewoon zichzelf’

Door middel van de juiste vragen zorg ik ervoor dat jij tot een juiste omschrijving kan komen van een probleem. Op die manier komen we er ook achter waar je naar toe wilt; wat is je doel met andere woorden. Ik ga uit van jouw kracht en van jouw wil tot verandering. Alleen is het overwinnen van weerstand niet zo gemakkelijk. Mensen houden van gewoontes. Veranderen is moeilijk en roept vaak angst op. En soms is veranderen gewoon verschrikkelijk moeilijk.

Met de methodiek ‘voice dialoque’ tracht ik de oorsprong te zoeken van die weerstand of angst want je huidige gedrag heeft zeer veel voordelen gehad tot nu toe. Het heeft ervoor gezorgd dat je staat waar je nu staat en het gedrag dat je nu misschien niet meer zo aangenaam vind en dat je stoort of beperkt is wel degelijk erg belangrijk geweest en had ook zijn betekenis. Met de voice dialogue methodiek kan ik een juiste analyse maken, samen met jou. Met dit inzicht kunnen we verder streven naar een doel en bij het opmaken van een plan komt de methodiek opnieuw geheel tot zijn recht, namelijk het wegnemen van die weerstanden door inzicht. Een van de inzichten is dat verandering van gedrag er voor zorgt dat je meer gaat leven vanuit je eigen centrum, m.a.w meer gaat leven zoals je echt wil.

Ik volgde ook een opleiding mindfulness voor professionelen en hierbij komt het aspect van leven in het nu, met aandacht voor wat nu is, tot uiting. Net met deze aandacht kan je veel meer gaan leven vanuit je eigen centrum en doen wat jij belangrijk vindt, zonder rekening te houden met de nare gedachten en gevoelens die gepaard gaan met de idee dat je niet voldoet aan de wensen van de omgeving.

Alle andere opleidingen die ik volgde hebben mij extra bagage gegeven waardoor mijn kennis van verschillende problematieken groot is, ik veel beter gerichte vragen kan stellen en jou mee kan helpen om doelen te formuleren. Vanuit mijn jarenlange ervaring heb ik veel tips die ik je kan meegeven om concrete problemen aan te pakken.

Jij ben voor mij het vertrek- en eindpunt. Jij bepaalt het tempo want het gaat immers over jouw leven. Ik ga een eindje mee op weg tot je zelf weer duidelijk weet waar je naar toe wilt. In principe zijn 5 tot 10 sessies voldoende om dit proces te vervolledigen.

GETUIGENISSEN

“Voice dialogue is een frisse manier om te kijken naar waarom je je gedraagt zoals je doet, wat de onderliggende reden is. Eens je het gevoel krijgt dat dit gedrag je heeft geholpen en van belang is geweest, kan je het gemakkelijker een stukje loslaten en eens iets anders proberen. Je hebt dan niet het gevoel dat je ineens in duizend stukjes uiteen zal spatten als je je gedrag aanpast en meer vanuit je eigen kern gaat leven”

Véronique, 45 jaar

“Gewoon je emoties toelaten is zo’n verademing. Het geeft zoveel ademruimte en kracht om aan je eigen dromen te werken zonder de eeuwige gedachte dat je goed moet doen voor iedereen en vooral niet aan jezelf mag denken.”

Vincent, 52 jaar

PRAKTISCH

Hoe werk ik Als je graag een afspraak met me wil maken, druk dan op de blauwe knop onderaan de tekst. Vul je gegevens in en ik bel je dan voor een afspraak. Je kan me natuurlijk ook rechtstreeks bellen. Laat een berichtje na op het antwoordapparaat en ik bel je zo snel mogelijk terug. Na het eerste kennismakingsgesprek (een intake) laat jij me weten of je met mij verder wilt werken. Jij moet je goed voelen bij mij en mijn manier van werken. Dat is belangrijk voor de verdere samenwerking. Als jij beslist dat we verder gaan, dan maken we verdere afspraken.

Prijzen De prijs voor een sessie (1 uur) is 65 euro.